Agendawijzer

Speeltoestellen

Raadsnummer: RG325

Geschreven op: 01-12-2021 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Foto van een speeltoestel met glijbaan in een woonwijk in Almere Haven

Door heel Almere staan speel- en beweegtoestellen. Een aantal daarvan verdwijnt en op (soms andere) plekken komen er nieuwe voor terug. Nogal wat inwoners wordt erdoor verrast als een speeltoestel in hun buurtje ineens weggehaald wordt.

9 december 2021 - Besluit

Motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. vreemd: Verwijderen speeltoestellen (RG325) AANVAARD 25/20

2 december 2021 - Carrousel, bespreking motie

Dat een gemeente tijdig met inwoners moet communiceren over veranderingen in hun woonomgeving is eigenlijk heel vanzelfsprekend. Ook al is dat niet altijd gemakkelijk. Het is dan niet genoeg om in een beleidsnota (Samen op avontuur) in het algemeen aan te kondigen wat er gaat gebeuren. Het moet gedaan worden voordat de werkzaamheden beginnen. De indieners willen echter een stap verder en dat er overleg gaat plaatsvinden met bewoners over een plan van aanpak. Dit kon niet op steun van alle fracties rekenen. De indieners van de motie konden na afloop van de bespreking nog niet zeggen wat ze er verder mee wilden. Ze nemen het mee terug om in hun fracties te bespreken. De raad wilde hier in de openbare ruimte van de raadsvergadering over praten, omdat de motie er is gekomen naar aanleiding van het actualiteitenhalfuur en de inbreng van inwoners. Door deze bespreking kan iedereen meeluisteren. Dingen in de openbaarheid brengen is ook de rol van de raad.

Waar gaat het over?

De gemeente heeft een beleidsnota over de speel- en beweegruimte in de stad (Samen op avontuur).
Een van de activiteiten daarin is dat veel kleine speelplekken verdwijnen en er een kleiner aantal grotere voor terugkomen. Dat moet overal in de stad gaan gebeuren. Nu blijken inwoner verrast te zijn als er - in hun beleving; plotseling - speeltoestellen in hun buurtje worden weggehaald. Kennelijk was in de beleidsnota onvoldoende afgesproken dat inwoners vooraf moeten worden betrokken. Daarom wordt nu in een motie voorgesteld dat alsnog af te spreken.

Waarom praat de raad hierover?

Inwoners maken zich zorgen, de raad dus ook. Al in september stelde een raadslid vragen over deze gang van zaken. En daarna kwam het een paar keer terug op de agenda.

Waar vind ik de documenten?

2 december 2021, de gesprekswijzer

2 december 2021, de motie

15 oktober 2021, Schriftelijke vragen

30 september 2021, Aanbieding petitie tijdens plenair

16 september 2021, Actualiteitenhalfuur

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Sport, recreatie en toerisme
Tags: jongeren, sport
Raadsnummer : RG325