Agendawijzer

Verordening bedrijveninvesteringszone Almere Haven 2025-2029

Raadsnummer: 24244

Geschreven op: 23-10-2024 | Laatst bewerkt op: 23-10-2024 | Status onderwerp: nog niet geagendeerd

Afbeelding:Havenkom Almere Haven met bootjes

Verlengen van de overeenkomst

Waar gaat het over?

Ondernemers die in een bedrijventerrein of winkelgebied actief zijn, hebben wettelijk de mogelijkheid een stichting of vereniging op te richten. Ze kunnen dan samen maatregelen nemen die bijdragen aan leefbaarheid en veiligheid en investeren in de ruimtelijke kwaliteit en/of de economische ontwikkeling van een afgebakend gebied. Een groep ondernemers in het winkelgebied aan de promenade in Almere Haven heeft daar sinds 2020 initiatief voor genomen en heeft een bedrijveninvesteringszone (BIZ) in het leven geroepen. De bestaande verordening die dit mogelijk maakt loopt dit jaar af.

Waarom praat de raad hierover?

Het is aan de gemeente om de verordening te verlengen. Alleen dan is de samenwerking voor de komende jaren weer rechtsgeldig. Daarvoor is eerst toestemming van de raad nodig. De BIZ die in Almere Haven actief is, kan dan bij de ondernemers in het specifieke gebied kosten voor gezamenlijke maatregelen in rekening blijven brengen. Het college ziet de positieve effecten hiervan en vraagt de raad om in te stemmen met een verlenging voor de periode 2025-2029. Dit past bij de doelstelling om het centrum van Almere Haven aantrekkelijker te maken voor bezoekers, toeristen, klanten en ondernemers. Als de raad instemt zal vervolgens via een onderzoek getoetst worden of er bij de belanghebbenden in het gebied voldoende steun is om dit samenwerkingsverband voort te zetten.

U vindt de stukken in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=24244


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.