Agendawijzer

Vrijmark, burgeractiviteit

Raadsnummer: RG451

Geschreven op: 03-12-2021 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Vrijmark woningbouwproject

Op de plek waar nu een voormalige supermarkt staat, wil de eigenaar daarvan een wooncomplex bouwen. De omwonenden zijn niet blij en willen dat het plan wordt aangepast.

9 december 2021 - Carrouselbespreking afgerond

De vergadering begon met een presentatie door twee insprekers. Namens de inwoners van Zuidmark, Hofmark en Vrijmark dienden zij deze burgeractiviteit in. De raad toonde begrip voor de bezwaren van de inwoners tegen de bouw van een volgens hen te hoog appartementencomplex. Woningbouw is hard nodig, maar ze vonden ook dat een nieuw gebouw moet passen in de omgeving. Ze concluderen met de inwoners dat participatie belangrijk is en dat in dit geval vooral de projectontwikkelaar aan zet is.

De plannen passen nu niet binnen het bestemmingsplan. De gemeente kan alleen een vergunning verlenen als de raad een verklaring van geen bedenkingen afgeeft. Die moet zij nog aan de raad voorleggen. Verschillende raadsleden gaven aan nog geen standpunt te kunnen innemen. Bewoners waren tevreden met de wijze waarop de raad vanavond over dit onderwerp sprak en omging met de zorgen vanuit de buurt.

Omdat het een burgeractiviteit betreft, hoeft de raad hierover nu nog geen besluit te nemen. Voor nu is het onderwerp voldoende besproken, de inwoners hebben de raad goed geïnformeerd. Als het college College = college van B&W over enige tijd met een voorstel (verklaring van geen bedenkingen) komt, dan is de raad er klaar voor.

Waar gaat het over?

Op de plek waar nu een voormalige supermarkt staat, wil de eigenaar een wooncomplex bouwen. De bewoners van de Vrij-, Hof- en Zuidmark zien het huidige gebouw graag vervangen worden door nieuwbouw, maar dit zeker niet hoger dan 3 woonlagen. Dat houdt in dat er minder appartementen komen waardoor ook de parkeerdruk minder zal zijn. Daarnaast willen de bewoners dat de beeldbepalende platanen langs de busbaan behouden blijven.

De inwoners vragen de raad:

  • om gehoor te geven aan de bezwaren van de direct omwonenden en niet mee te werken aan het huidige plan voor de Vrijmark 108;
  • om vergunning te verlenen voor maximaal vier woonlagen;
  • en om in goed overleg met bewoners plannen te ontwikkelen die draagvlak hebben in de directe omgeving. 
Waarom praat de raad hierover?

Het onderwerp komt op de agenda dankzij de inwoners. Zij hebben een burgeractiviteit ingediend en daarmee dwingen ze de raad om hierover te praten.

Waar vind ik de documenten?

In de gesprekswijzer meer informatie en een aantal binnengekomen brieven.

Het agendavoorstel bevat de volledige omschrijving en vraag van de omwonenden.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Wonen, leefbaarheid
Tags: invloed, inwoner, bouwen
Raadsnummer : RG451