Agendawijzer

Actualiteit 22 juni

Geschreven op: 23-06-2023 | Laatst bewerkt op: 04-07-2023 | Status onderwerp: afgerond

Geheim stempel

Twee onderwerpen in het actualiteitenhalfuur van 22 juni.

Geheime raadsbrieven (23173)

Meerdere raadsleden trokken samen op om vragen te stellen over geheime raadsbrieven. Het college College = college van B&W bepaalt namelijk of de inhoud van een brief aan de raad geheim is of niet. En dat kan best wat zorgvuldiger. Want soms is slechts een deel van de informatie geheim. Dan kan de rest van de inhoud dus wel gewoon openbaar gemaakt worden. De wethouder reageerde dat hier al goede afspraken over bestaan, maar beloofde ook dat het college er scherper op zal letten.

Vergunningsverlening Windmill Classic (23174)

De andere vragen gingen over de vergunningsaanvraag voor het internationale honk- en softbaltoernooi Windmill Classic. De betreffende vergunning was nog net op tijd verleend. Hoe kan dat? De wethouder antwoordde dat het bijna misging vanwege hoge uitval op de verantwoordelijke afdeling. Richting de club zijn al excuses gemaakt. Maar de personeelsproblemen leiden ook tot vertraging bij andere vergunningsaanvragen. De gemeente probeert extra mensen in te huren, maar door de krappe arbeidsmarkt is dat erg lastig. Wanneer aanvragers lang moeten wachten, zal de gemeente hen daarover informeren.

 

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.