Agendawijzer

Vragenhalfuur 3 oktober 2024

Raadsnummer: 24227

Geschreven op: 04-10-2024 | Laatst bewerkt op: 15-10-2024 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:paard

Er kwamen drie onderwerpen aan bod.

Waar gaat het over?

Sluiting ruiterpaden (24227)

Staatsbosbeheer heeft de keuze gemaakt om ruiterroutes en -paden te vergroenen en geen onderhoud meer te plegen. Een raadslid stelde hier vragen over, want dit heeft tot gevolg dat routes die afwisselend over grond van de gemeente en die van Staatsbosbeheer lopen niet meer als één geheel te gebruiken zijn. De gemeente heeft hier inmiddels contact over met Staatsbosbeheer. Op 17 oktober aanstaande vindt er een gesprek plaats. De portefeuillehouder deed de toezegging om de raad met een brief te informeren over de uitkomst daarvan.

Voorkeursbehandeling (24228)

De vragensteller is van mening dat raadsleden die deel uitmaken van de coalitie een voorkeursbehandeling krijgen van het college College = college van B&W bij het opstellen van nieuw beleid Beleid: weten wat je wilt, hoe en wanneer. . Weegt hun mening zwaarder dan dat van een raadslid in de oppositie? De portefeuillehouder liet weten dat iedereen altijd welkom is om met ideeën te komen, en al helemaal als het om de energietransitie gaat.

Samen tegen straatintimidatie (24229)

Hoe zorg je ervoor dat iedereen veilig over straat kan? Een belangrijke vraag, omdat elke inwoner die slachtoffer wordt van straatintimidatie er een te veel is. In een reactie op de vragen liet de portefeuillehouder weten dit een belangrijk onderwerp te vinden. Er gebeurt in Almere dan ook al veel op dit gebied. Hij benadrukte dat de gemeente kijkt naar hoe andere steden met deze problematiek omgaan. Het doel is om van elkaar te leren en eraan te blijven werken om ook in Almere de sociale veiligheid te verbeteren.

Waarom praat de raad hierover?

Elke week krijgt de raad de kans om vragen te stellen tijdens het vragenhalfuur. Het college van burgemeester en wethouders geeft dan direct antwoord.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.


Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.