Agendawijzer

De nieuwe burgemeester

Raadsnummer: rv60/2022

Geschreven op: 18-01-2023 | Laatst bewerkt op: 31-03-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:De burgemeester luistert in de raadzaal naar het zingen van het Almere lied

Almere krijgt een nieuwe burgemeester.


Waar gaat het over?

Almere zoekt een nieuwe burgemeester. Al een tijdje. We zijn nu aan de volgende stap toe, op weg naar een nieuwe burgemeester voor onze stad. Na een enquête in de stad en gesprekken tussen stad, collegeleden en raad, is er nu een profielschets vastgesteld door de vertrouwenscommissie. De raad moet die - als officiële vertegenwoordiging van de inwoners - vaststellen. De commissaris van de Koning is aanwezig om er met de raadsleden over te praten. Ook wordt verteld hoe het proces is verlopen en hoe het nu verder gaat.

De schets is dus gebaseerd op heel veel inbreng. De profielschets is openbaar en kandidaat-burgemeesters kunnen nu gaan solliciteren. Die sollicitatieronde(s) zijn natuurlijk niet openbaar, maar we houden u wel op de hoogte van de ontwikkelingen.

Waarom praat de raad hierover?

Een burgemeester wordt door de Kroon benoemd, maar de raad draagt zélf de gewenste kandidaat aan.

Waar vind ik de stukken?

We hebben een pagina gemaakt waarop het benoemingsproces stapsgewijs werd gedeeld: https://raadvanalmere.nl/burgemeester.

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

8 maart - na een flitsend onthaal in de centrale hal werd de burgemeester in de raadzaal geïnstalleerd. Dat was een indrukwekkende vergadering. Daarna ontmoetten inwoners, politici en bestuurders elkaar in de burgerzaal en waren het vooral de inwoners die het woord kregen. Een bevlogen eerste ontmoeting.
Klik hier voor de speciale pagina van met foto's.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: bestuur, democratie
Raadsnummer : rv60/2022