Agendawijzer

Actualiteit 23 maart

Raadsnummer: 23084

Geschreven op: 24-03-2023 | Laatst bewerkt op: 30-03-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Kettingzaag bij gekapte boom

Bewakingscamera's, bomenkap en de huisvesting van statushouders.

Waar gaat het over?

Bewakingscamera’s Almere Haven

Recent besloot het college College = college van B&W het cameratoezicht in Almere Haven te beperken. Niet lang daarna vond een inbraak plaats bij een tabakszaak. Een raadslid wilde weten of de camera’s nog werkten of al waren uitgezet. Ook werd gevraagd waarom daar zo openlijk over gecommuniceerd werd. Zet dat de deur niet open voor nieuwe problemen? De wethouder bevestigde dat de camera’s waren uitgeschakeld. Maar een enkele inbraak is niet voldoende om meteen weer cameratoezicht in te stellen. Samen met de politie wordt de situatie in de gaten gehouden. Meerdere raadsleden waren niet geheel tevreden met de antwoorden. Daarom bespreekt de raad op 30 maart twee moties Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. over dit onderwerp.

Bomenkap

Dit voorjaar wordt een stuk bos langs de A6 gekapt. Dat is middenin het broedseizoen. Een raadslid stelde verschillende vragen hierover. Maar die kwamen te laat. Want toen het raadslid eerder op de dag ging kijken, bleek dat de bomen al waren gekapt. De wethouder garandeerde niet voor 100% dat er geen nesten zijn verstoord. Wél was er een ecoloog betrokken bij de kap. Tot slot legde de wethouder uit dat de kap nodig was om nieuwe riolering aan te leggen.

Huisvesting statushouders

Enkele dagen geleden ontving de raad een brief van het college. Daarin stond dat het college niet voldeed aan de taakstelling voor het huisvesten van statushouders. Twee raadsleden wilde weten waarom dit het geval was. De wethouder antwoordde dat er wél een plan is geschreven, maar dat deze niet is ingediend. Het college wil namelijk dat woningcorporaties en zorginstellingen meewerken. Ook wil de wethouder graag in gesprek met de raad. Daarom praten raad en college binnenkort verder over dit onderwerp.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.