Agendawijzer

Buitenlandse rampen - Almeers kader

Raadsnummer: 23106

Geschreven op: 19-04-2023 | Laatst bewerkt op: 16-06-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van ingestort huis

Soms kan de gemeente hulp bieden bij buitenlandse rampen door geld over te maken. Met een 'kader' spreek je af wat daarvoor de voorwaarden zijn.


Waar gaat het over?

Als een ramp in het buitenland plaatsvindt, kan de gemeente hulp bieden door geld over te maken aan organisaties of instellingen die daar dan goede dingen van kunnen doen. Het geld dat de gemeente heeft is belastinggeld van de Almeerse inwoners. De gemeente mag dat niet zomaar uitgeven. In 2006 maakten raad en gemeente al afspraken over in welke gevallen geld beschikbaar kan worden gesteld. En hoeveel maximaal. Die afspraken staan in een 'kader'.

Een raadslid stelt nu voor dat kader te actualiseren, want sinds 2006 is er aan het maximale bedrag niets veranderd, ook al is het lang geleden en is de stad intussen veel groter geworden. Behalve het maximale bedrag naar 96.000 euro per gebeurtenis te verhogen, staan er ook enkele andere wijzigingsvoorstellen in.

Het raadslid stelt voor het kader aan te passen door dse voorstellen in een motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. vreemd in te dienen.

Waarom praat de raad hierover?

De raad gaat over het geld. Dat heet budgetrecht. Ook een kader waarbinnen het college College = college van B&W kan voorstellen om geld aan te besteden moet door de vertegenwoordigers van de belastingbetaler worden vastgesteld.

U vindt de stukken in onze documentwijzer.

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=buitenlandse%20ramp&sort=date_desc


 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

  • Motie vreemd : Actualisatie Almeers kader voor hulp bij buitenlandse rampen (23106) VERWORPEN 16/27
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Samenwerkingen regionaal en internationaal
Tags: hulp
Raadsnummer : 23106