Agendawijzer

Debat 'bevredigend aantal'

Raadsnummer: rg119/2022

Geschreven op: 20-05-2022 | Laatst bewerkt op: 02-06-2022 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Debat in de raadzaal van Almere

Een van de raadsleden deed het verzoek om een debat aan de agenda toe te voegen. Aanleiding zijn uitspraken van de directeur van de Floriade over de bezoekersaantallen.

Waar gaat het over?

Dit korte debat is een kijktip, want leuk om te zien. Een van de raadsleden deed het verzoek om een debat aan de agenda toe te voegen. Aanleiding zijn uitspraken van de directeur van de Floriade over de bezoekersaantallen. Omdat de raad zelf zijn agenda bepaalt, wordt zo'n verzoek als een ordevoorstel aan de vergadering (= de aanwezige raadsleden) voorgelegd. De meerderheid vond het goed, dus kon de aanvrager zijn verzoek toelichten. Hij wilde van de portefeuillehouder weten wat de directeur bedoelde met 'bevredigend aantal bezoekers' en vond dat de cijfers ook wel openbaar konden worden. Daarnaast wilde hij weten wat de financiële consequenties zijn van een 'bevredigend aantal' en wanneer de Floriade eventueel om extra geld kon vragen. De wethouder was eerst wat lang van stof, maar liet zich door de voorzitter aanmoedigen tot kortheid. Toen werd het simpel: hij herinnerde eraan dat de bezoekerscijfers niet geheim zijn, maar dat met de raad is afgesproken dat die tijdens het evenement niet bekend gemaakt zouden worden. Dus dat hij dat ook nu niet ging doen.

Prompt meldden zich drie andere debaters die met verschillende argumenten probeerden tóch meer informatie te krijgen. Dat was vruchteloos. De portefeuillehouder complimenteerde zijn gesprekspartners met hun 'creativiteit', maar was onvermurwbaar en hield voet bij stuk.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: floriade
Raadsnummer : rg119/2022