Agendawijzer

Domus Almere Poort

Raadsnummer: 23282

Geschreven op: 04-02-2022 | Laatst bewerkt op: 03-11-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Plattegrond van Domus ontwikkellocatie

Een plan om beschermd wonen in Almere Poort mogelijk te maken.

 


Waar gaat het over?

Het college College = college van B&W stelt de raad voor een locatie beschikbaar te stellen in Europakwartier Oost voor de nieuwbouw van de Beschermd Wonen-voorziening van het Leger des Heils, de Domus. Hier kunnen mensen met psychiatrische aandoeningen of een verslaving worden opgevangen. Drugsgebruik wordt er gedoogd. Daar is al een vestiging van aan de Spoordreef. De ruimte die daar dan vrijkomt kan worden gebruikt voor uitbreiding van de dag- en nachtopvang voor dak- en thuislozen. Deze staat nu voor een deel op een tijdelijke plek in Almere Poort. Kortom, meer vliegen in één klap.

Waarom praat de raad hierover?

Als er voorzieningen komen die te maken hebben met de leefbaarheid in een wijk, moet de raad daarbij betrokken worden.

U vindt de documenten in onze documentwijzer:

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=domus

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

9 november 2023 - Wegingstafel, plenair, besluit.

De raad gaat akkoord met het afgeven van een ontwerpverklaring van geen bedenkingen. Deze wordt nu samen met de vergunningaanvraag ter inzage gelegd. Nu die vergunningsaanvraag er ligt, kunnen belanghebbenden daarop hun zienswijze kenbaar maken. Op die manier kunnen inwoners invloed uitoefenen. Als er zienswijzen worden ingediend, dan wordt de verklaring van geen bedenkingen opnieuw aan de gemeenteraad voorgelegd. 

  • Raadsvoorstel Ontwerpverklaring van geen bedenkingen voor de bouw van 36 beschermde wooneenheden in een maatschappelijke voorziening voor Domus in Europakwartier Noord in Almere Poort (23282) AANVAARD 29/15

Voor nu is het onderwerp daarmee afgerond, maar het komt later dus mogelijk opnieuw naar de raad.