Agendawijzer

13-05-2022

Flitsbezorgers

Fietskoerier in de avond

Binnen tien minuten je online bestelde boodschappen in huis. Kan handig zijn. Maar kan ook voor overlast zorgen.

19 mei 2022 - carrousel, afgerond.

Een raadslid diende een agendavoorstel in om te spreken over de vestiging van flitsbezorgers in Almere. Er was een inspreker van flitsbezorgbedrijf Getir. Zij zijn nog niet gevestigd in Almere op dit moment. Na het inspreken stelden raadsleden meerdere vragen aan de inspreker. Het beeld dat uit de inbreng van de fracties naar voren kwam is dat de fracties niet tégen flitsbezorgers in Almere zijn, maar dat het wél goed is dat er regels worden opgesteld. De portefeuillehouder ga aan dat wanneer het wettelijk kader beschikbaar is, er een voorstel naar de raad komt over hoe hiermee om te gaan.

Waar gaat het over?

Flitsbezorgers zijn een redelijk nieuw fenomeen. Als je snel boodschappen nodig hebt, dan kun je die via een flitsbezorgdienst binnen een minuut of tien in huis krijgen. Maakt niet uit hoe laat het is, midden in de nacht kan soms ook. Dat kan handig zijn, maar het is ook een punt van zorg. Niet alleen razende flitsbezorgers kunnen voor overlast zorgen, ook rond de magazijnen van waaruit de bezorging plaatsvindt is er de hele dag verkeer. In bijvoorbeeld Amsterdam heeft de gemeente de komst van zo'n 'winkel' daarom al tegengehouden.
Een raadslid stelde op 8 februari al schriftelijke vragen hierover en als antwoord kwam dat Almere anders is ingericht dan Amsterdam of Rotterdam en dat het college College = college van B&W zich de komende tijd hierover buigt. 

Waarom praat de raad hierover?

Op initiatief van een raadslid staat het op de agenda.

Waar vind ik de stukken?

Bij de agendering op 19 mei.

Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Vergelijkbare artikelen
Welstandscommissie
Welstandscommissie
2022-11-25
Artikel delen:
Portefeuille categorie: Stadsontwikkeling (ontwikkeling en vernieuwing)
Tags: veiligheid, verkeer, wonen
Raadsnummer : rg112/2022