Agendawijzer

Hoogbegaafde kinderen

Geschreven op: 19-07-2023 | Laatst bewerkt op: 29-09-2023 | Status onderwerp: op de agenda geplaatst voor 1e bespreking

Foto van een Rubik's cube in de hand van een jongere

Kinderen die heel slim zijn verdienen ook (extra) hulp.

28 september 2023 - Het presidium zet het onderwerp op de agenda van 4 oktober.


Waar gaat het over?

Er zijn in Almere heel wat superslimme kinderen: ze zijn hoogbegaafd of méérbegaafd. Velen van hen ervaren dezelfde problemen als kinderen die juist wat minder slim zijn. Voor kinderen die niet zo goed kunnen meekomen zijn er diverse hulpprogramma's. Voor de hoogbegaafden zijn die minder uitgebreid. In juni kwamen ouders van hoogbegaafde kinderen inspreken bij de Politieke Markt om aandacht te vragen hiervoor. Ze maakten bekend dat deze groep van kinderen in de knel komt. Een Flevolandse organisatie biedt zorg aan deze kinderen, maar dat aanbod veranderde in het voorjaar. Er zijn nu zo'n 50 kinderen die geen zorg krijgen.

Waarom praat de raad hierover?

Twee raadsleden willen hierover in gesprek met de raad en het college College = college van B&W . Ze brengen het met een agendavoorstel onder de aandacht. Het doel is te kijken welke mogelijkheden er zijn om deze speciale kinderen ook goede hulp te kunnen bieden.

Waar vind ik de stukken?

Onder de noemer hoogbegaafd vindt u veel verwante resultaten. Dit agendavoorstel gaat ook daarover, maar heeft helaas een minder begrijpelijke titel gekregen, daar kan niemand wat van maken. Ook onze documentwijzer vindt het lastig. Maar u kunt ook direct naar het agendavoorstel met het raadsnummer: 23217. Of bredere resultaten bekijken: https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=hoogbegaafd

 

 

 

 
Wie kan ik hierover spreken?

Klik hier de portefeuillecategorie aan waar u interesse in heeft. U krijgt dan een overzicht van raadsleden en fractieassistenten die voor die portefeuille woordvoerder zijn.

Artikel delen: