Agendawijzer

MRA - voortgangsnota 2022

Raadsnummer: 23140

Geschreven op: 31-05-2023 | Laatst bewerkt op: 09-06-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Afbeelding van presentatie-omslag Voortgangsnota 2022

Wat doet de MRA voor Almere? Wil de gemeenteraad daar iets aan veranderen?


Waar gaat het over?

De MRA (Metropool Regio Amsterdam) is voor best veel mensen een ver-van-mijn-bed verhaal. Terwijl we er als stad toch echt deel van uitmaken. Als het zo is dat onbekend ongeliefd maakt, kan het een goed idee zijn wat meer bekendheid te geven aan wat de MRA nu eigenlijk doet. En dan in het bijzonder: wat de MRA Almere oplevert. De raad praat al langer over die vraag tijdens besprekingen over bijvoorbeeld begrotingen of plannen. Maar vorig jaar is de MRA op aangeven van de gemeenteraden begonnen met maken van een jaarlijkse voortgangsnota. Daarin staat dus concreet welke voortgang is geboekt: welke activiteiten zijn uitgevoerd en welke resultaten zijn behaald. En dat op lokaal niveau, dus voor Almere.

U popelt natuurlijk om dat te zien en dat kan in de presentatie die tussen de stukken zit. Daar zitten ook linkjes naar interessante korte filmpjes, maar die staan op Youtube, dus u krijgt er reclame voor en onzin achteraan te zien. Da's dan weer jammer. Niettemin aanbevelenswaardig als u wat meer over de MRA te weten wilt komen.

Het is de eerste keer dat de voortgangsnota ter bespreking naar de raad komt. Dus er is niet alleen aandacht voor de inhoud, maar ook voor de manier van rapporteren.

Waarom praat de raad hierover?

De gemeenteraden en provinciale staten in de regio vroegen er zelf om een belangrijker rol in de MRA te krijgen. De voortgangsnota zou ze de informatie kunnen bieden waarmee ze een grotere rol kunnen spelen. En dat begint er nu dus mee dat de raden, en dus ook de Raad van Almere, dit nieuwe instrument moeten beoordelen.

Waar vind ik de stukken?

In onze documentwijzer: https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=mra%20voortgangsnota


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Motie: Raad verantwoordelijk in de MRA (23140.001) AANVAARD 37/6

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Samenwerkingen regionaal en internationaal
Tags: regio
Raadsnummer : 23140