Agendawijzer

MRA termijnagenda

Raadsnummer: 23062

Geschreven op: 04-03-2023 | Laatst bewerkt op: 17-03-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Burgemeester Hein van der Loo in gesprek met de raad

Voor het eerst een termijnagenda te bespreken!


Waar gaat het over?

De Metropool Regio Amsterdam (MRA) is een informeel bestuurlijk netwerk waarin de Almeerse inzet op het gebied van Bouwen, Bereikbaarheid en Banen wordt ingebracht o.a. in gesprek met het Rijk. Voor het eerst biedt het college College = college van B&W de raad een termijnagenda aan, waarin de belangrijkste thema's voor 2023 zijn opgenomen. Ook is in beeld gebracht wanneer de raad welke (afgeleide) kaderdocumenten van de MRA kan verwachten. Het college vraagt de raad te reflecteren op deze eerste versie van de termijnagenda, waarbij de raad wensen en opvattingen kan meegeven. Deze zullen via de burgemeester worden meegegeven aan de voorzitter van het dagelijks bestuur van de MRA.

U vindt de stukken in onze documentwijzer.

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=mra%20termijnagenda&sort=date_desc


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

9 maart - Een dag eerder geïnstalleerd, nu meteen in gesprek met de raad. De nieuwe burgemeester maakte zijn Almeerse debuut bij deze bespreking. En het was meteen een pittig gesprek. Want de raad wil meer grip krijgen op de plannen en ontwikkelingen binnen de Metropool Regio Amsterdam (MRA).

Hoe blijft de raad aan zet? Dat was de centrale vraag. Maar het ging ook over de inhoud van de agenda. Want hoe zorgen we dat bijvoorbeeld biodiversiteit, onderwijs en gezondheid de aandacht krijgen die ze verdienen? De kwaliteit van het stuk zelf werd ook besproken. Het mag concreter en leesbaarder. Want wie weet nu wat een ‘triple helix’ is?

De burgemeester was het volkomen eens met de kritiek van de raad. Het kan wel wat minder met al die ingewikkelde vaktaal. En de manier van samenwerken kan ook beter. Want is het inderdaad belangrijk dat de raad grip houdt op de ontwikkelingen. Werk aan de winkel dus.

En die A in MRA? Daar mag je best Almere lezen. Want het gaat ook over ons.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Samenwerkingen regionaal en internationaal
Tags: regio
Raadsnummer : 23062