Agendawijzer

NTA onderzoek, interpellatie

Raadsnummer: rg355/2022

Geschreven op: 25-11-2022 | Laatst bewerkt op: 05-12-2022 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van raadslid Buyatui in debat in de raadzaal van Almere

Hoe zit het met een (vermeend) onderzoek naar islamitische gemeenschappen?

 


Waar gaat het over?

De hele titel is: Verzoek tot het houden van interpellatie Een interpellatie is bedoeld voor het vragen van inlichtingen aan het college of de burgemeester over een onderwerp dat niet vermeld staat op de agenda. DENK: Inkijkoperatie: Onderzoek NTA naar de Islamitische gemeenschappen in Almere (RG-355/2022)

Een raadslid diende een verzoek in voor een interpellatie met het bestuursorgaan Overheden worden bestuurd door bestuursorganen. Voorbeelden van bestuursorganen zijn onder anderen: de gemeenteraad, burgemeester en wethouders, een burgemeester. burgemeester en de raad met betrekking tot de beantwoording van vragen over onderzoeken naar de islamitische gemeenschappen in Almere. De aanleiding is de recente openbaarmaking van documenten als gevolg van een Woo-verzoek, dat weer gedaan was na een bericht in de media over een krachtenveldanalyse. De indiener vindt dat uit die documenten blijkt dat de raad onvolledig dan wel onjuist is geïnformeerd en wil daar in de interpellatie duidelijkheid over krijgen. Daarnaast wil hij dat alle relevante informatie over de door het onderzoeksbureau gemaakte netwerkanalyse van de islamitische infrastructuur in Almere alsnog beschikbaar wordt gemaakt voor de raad.

Waar vind ik de stukken?

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=onderzoek%20nta&sort=date_desc


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

1 december - De interpellatie op 24/11 verliep anders dan verwacht. De aanvrager kreeg niet de antwoorden die hij wilde. Daarom stelde hij een motie op om daarmee alsnog te vragen om inzicht te geven over deze zaken.

Het presidium verwacht dat de inhoud van deze motie door de raadsleden niet nader besproken hoeft te worden. Daarom staat het geagendeerd bij besluitrijp. Als geen van de raadsleden het nodig vindt erover te praten, dan kan er diezelfde avond een besluit over de motie genomen worden. (het staat 'onder voorbehoud van uitkomst carrousel' bij de te nemen besluitenlijst op 1 december)
Zijn er wel raadsleden die erover willen praten, dan komt het onderwerp een volgende keer op de agenda in de carrousel.

U vindt de motie hier: https://almere.notubiz.nl/document/12105710/2

Het presidium schatte het juist in: de motie hoefde niet besproken te worden.

Later op de avond stemde de raad erover en werd de motie verworpen.

  • Motie: Volledige transparantie in het NTA-dossier (RG-359/2022) VERWORPEN 1/43