Agendawijzer

Statushouders

Raadsnummer: RG298

Geschreven op: 01-12-2021 | Laatst bewerkt op: 11-07-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Raadzaal Almere

 

In Almere is een asielzoekerscentrum (azc). Dat is er voor mensen die asiel in Nederland hebben aangevraagd, maar nog niet niet hebben gekregen. Wie wel in Nederland mag blijven is een statushouder. Maar soms blijven die ook langer in een azc, omdat er te weinig woonruimte is.

2 december 2021 - Carrousel, motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. ingetrokken

Er was iets minder dan een half uur geagendeerd en de conclusie was aan het einde dat de motie werd ingetrokken. Het is niet een probleem dat met een separate aanpak kan worden opgelost, de woningnood is veelomvattend. Maar binnenkort gaat de raad sowieso praten over de woon-zorgprogrammering en daarbij kan ook over het huisvesten van deze specifieke doelgroep worden gesproken.

Waar gaat het over?

Op 16 september debatteerde de raad over het 'verdwijnen' van asielzoekers uit het asielzoekerscentrum in Almere, zonder dat de gemeente weet waar die personen naartoe zijn gegaan. Na dat debat werd een motie ingediend, maar de vergadering vond dat die geen raakvlak had met het debat. Dus werd die motie toen niet besproken. Maar nu wel.

In deze motie observeert de indiener dat er een achterstand is met het huisvesten van statushouders en roept het raadslid het college College = college van B&W op om zo snel mogelijk met een voorstel te komen over het sneller huisvesten van hen.

Waarom praat de raad hierover?

Een raadslid heeft de motie ingediend en daarmee komt het op de agenda, zodat de raad erover kan praten.

Waar vind ik de documenten?

Bij de agendering op 2 december 2021 vindt u zowel de gesprekswijzer als de motie.

 


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: wonen
Raadsnummer : RG298