Agendawijzer

De raad was met reces maar is weer in touw

Raadsnummer:

Geschreven op: 21-07-2023 | Laatst bewerkt op: 22-09-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van zomers Zilverstrand met recreerende mensen

Raad en griffie waren gedurende de hele zomer 'gesloten'.

Waar gaat het over?


21 juli 2023 -  21 juli was de laatste PM voor het reces. Toen werden alle stukken verwerkt en een nieuwe agenda voorbereid voor 21 september. Dan is er weer een Politieke Markt.

Het reces duurt zes weken, maar de eerste week daarna zijn er voorbereidingen en de week daarop heeft de raad studiedagen. Vandaar dus dat de raad nog een weekje later pas weer bijeen kan komen.

Reces is niet hetzelfde als vakantie. Raadsleden (en griffie) zijn niet deze hele periode op vakantie. De meeste hebben, net als hun mede-inwoners, een paar weekjes vrij van hun werk. Voor de rest blijven ze gewoon actief voor de stad. Maar omdat zoveel raadsleden op verschillende momenten in deze weken niet aanwezig zijn, komt het hele proces van vergaderen en besluiten zolang dus wel stil te liggen. Het stadsbestuur maakt overigens ook gebruik van deze periode om op vakantie te gaan, maar wees gerust: de stad blijft bestuurd.

De medewerkers van de griffie volgen het ritme van de raad. Ook zij kunnen in deze weken met verlof. De griffie is om die reden tijdens de hele zomervakantie slecht bereikbaar, want we zijn maar met weinigen. Maar stuur gerust een e-mail want de mailboxen bewaren die geduldig tot wij terug zijn. Dat is op 4 september.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

10 september - Als de scholen weer beginnen, doet de raad dat ook. De raad volgt het ritme van de scholen, want veel raadsleden gaan met hun gezin op vakantie. Maar niet allemaal tegelijk natuurlijk. Dus tijdens de schoolvakanties zijn veel raadsleden wel aanwezig, maar veel ook niet. Dan kun je dus geen vergaderingen organiseren, waarbij zoveel mogelijk volksvertegenwoordigers aanwezig zijn en zoveel mogelijk van hen beslissingen kunnen nemen. Dat zou niet erg democratisch zijn. Vandaar dat de raad zo lang met reces is. Dat betekent alleen niet dat ze heel die tijd ook vakantie vieren natuurlijk.

Hoe dan ook: vanaf begin september begonnen de werkzaamheden weer en op 21 september komt de raad ook weer in vergadering bijeen. Komt u ook?

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: gemeenteraad
Raadsnummer :