Agendawijzer

Plenaire vergadering 23 februari 2023

Raadsnummer:

Geschreven op: 23-02-2023 | Laatst bewerkt op: 31-10-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Afbeelding van een domus webpagina

Twee moties Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. om te bespreken; een of een andere plek, de ander over veiligheid.

Waar gaat het over?


23 februari - plenaire vergadering
Een debat, een reeks besluiten en het afscheid van burgemeester Ank Bijleveld-Schouten.

Bij de plenaire vergadering waren 45 raadsleden aanwezig.

  • Debat over Domus (23055)
    U vindt de stukken in onze documentwijzer.
    Een raadslid wilde met het college College = college van B&W in debat over de voorgenomen vestiging van een beschermd wonen-voorziening Domus in Almere Poort. De raad sprak er al een paar keer over. Ook was een bespreking in najaar 2022 op de agenda gezet als een burgeractiviteit door inwoners zelf. Begin februari ontving de raad een brief aan de raad waarin informatie staat die, naar de mening van de aanvrager van het debat, niet eerder met de raad is gedeeld. Dat is de aanleiding om een wethouder daarover te bevragen. Voordat dit debat kon beginnen kwamen vijf insprekers aan het woord, waarin zowel vóór als tégen deze plannen werd gepleit.
    Daarna ging de raad met elkaar en de wethouder in debat. Veel verschillende raadsleden namen daaraan deel. Debatten zijn politiek en het is aan de raad om daarin standpunten kenbaar te maken. Als neutrale redactie doen wij dat daarom niet. Wij bevelen u aan het debat terug te kijken.
Besluiten
  • Raadsvoorstel Gedragscode integriteit voor de raad van Almere 2023 (23036) AANVAARD 45/0
  • Motie Met een motie kan een raadslid een onderwerp ter bespreking en stemming aandragen. vreemd: Zo snel mogelijk overgaan tot handhavingsplicht (23039) AANVAARD 45/0
  • Raadsvoorstel Experiment doorontwikkeling Politieke Markt (23043) AANVAARD 45/0
  • Motie vreemd: Leerlingenvervoer (23044) VERWORPEN 3/42
  • Motie vreemd: Laat kinderen meepraten over leerlingenvervoer (23045) AANVAARD 32/13
  • Motie vreemd: Donatie aan hulpverlening n.a.v. aardbeving Turkije en Syrië (23052) VERWORPEN 21/24
  • Motie: Nota van uitgangspunten (23027.002) AANVAARD 25/20
  • Raadsvoorstel Verordening Onderzoeksrecht (23015) AANVAARD 45/0

  • Afscheid mevrouw A.T.B. Bijleveld-Schouten
    Aan het einde van de vergadering nam de raad afscheid van waarnemend burgemeester Ank Bijleveld. Op 17 januari 2022 werd zij geïnstalleerd en meteen ging ze voortvarend en met hart voor de stad aan de slag. In lofredes werd de burgemeester flink in het zonnetje gezet. Namens de raad was dat de vice-voorzitter van de raad Willem Boutkan. Daarna ontving ze mooie cadeau's waarmee raad en college hun dank voor de grote inzet van Ank Bijleveld namens de stad uitdrukten. Namens de kring van burgemeesters Flevoland, namens de commissaris van de Koning en de Dijkgraaf sprak daarna de burgemeester van Dronten, Jean-Paul Gebben.
    Ank droeg daarna de ambtsketen over aan de 1e loco-burgemeester Julius Lindenbergh om die in bewaring te houden tot de installatie van de nieuwe burgemeester. Ook hij sprak Ank lovend toe.

    Tot slot sprak Ank daarna een woord van dank uit en besloot haar laatste vergadering als voorzitter van de Raad van Almere.

Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

De meningen in de raad zijn sterk verdeeld. Moet de gemeente een plaats bieden aan inwoners met deze bijzondere woonvraag en waar moet dat dan? Als je een plek hebt gevonden, hoe organiseer je dan dat zo'n woonvoorziening goed in de omgeving past. Enkele raadsleden dienden moties in. Eentje roept het college op een andere plek te zoeken, de andere verlangt dat er een gedegen veiligheidsplan komt, nog vóórdat de grond wordt verkocht. Al eerder werden eind vorig jaar moties ingediend, die ongeveer dezelfde inhoud hadden. Maar na alle gesprekken en nieuwe kennis die intussen is opgedaan, kunnen raadsleden er nu anders over denken. Dus gaat de raad erover praten.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: raadsbesluiten
Raadsnummer :