Agendawijzer

Rekenkamer: toewijzing sociale huurwoningen

Raadsnummer:

Geschreven op: 20-12-2022 | Laatst bewerkt op: 13-01-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van een speelplein met groenvakken en woningen op de achtergrond

De Rekenkamer van Almere gaat een onderzoek doen naar de toewijzing van sociale huurwoningen.

Waar gaat het over?

19 december 2022

De rekenkamer ontving een verzoek van het Cliëntenberaad Almere om onderzoek te doen naar de toewijzing van sociale huurwoningen in Almere. In een bericht op Omroep Flevoland (2 september 2022) leest u hier ook over. De rekenkamer is onafhankelijk in het kiezen van haar onderwerpen, maar verwelkomt altijd suggesties vanuit het bestuur en de stad.

In lijn met de afwegingscriteria voor het starten van een onderzoek door de rekenkamer (zie pag. 2 Onderzoekprogramma) besloot de directeur van de rekenkamer een kort, gericht onderzoek uit te voeren naar de toewijzing van sociale huurwoningen. Hij schreef daarover het volgende:

"In een krappe woningmarkt is het van groot belang dat het toewijzingsproces van woningen zo transparant mogelijk verloopt en inwoners weten hoe hun aanvraag behandeld wordt. Daarbij stelt de gemeente binnenkort een nieuw huisvestingsverordening vast, waarbij het belangrijk is voor de gemeente om te weten hoe ze kan zorgen dat de ambities op papier zich ook naar de praktijk vertalen. Ik verwacht het onderzoek in februari te starten en eind maart de nota van bevindingen te kunnen opstellen."

Wij houden u op onze site op de hoogte.

U vindt hier de aan de rekenkamer toegewijde pagina.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorieën: Gemeentelijke organisatie, dienstverlening, Wonen, leefbaarheid
Tags: rekenkamer
Raadsnummer :