Agendawijzer

Rekenkamer: terugblik rapport 2021

Raadsnummer: 23082

Geschreven op: 23-03-2023 | Laatst bewerkt op: 15-04-2023 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Afbeelding van de voorkant van het rapport

De rekenkamer onderzocht wat er is gedaan na het rapport uit 2021 over de jeugdhulp.

Waar gaat het over?

De Rekenkamer is een onafhankelijke professionele organisatie die in opdracht van de raad, of uit eigener beweging onderzoek. De onderzoeken moeten helder maken wat niet goed loopt bij de gemeente, zodat het beleid Beleid: weten wat je wilt, hoe en wanneer. verbeterd kan worden. En ze maken ook zichtbaar wat goed gaat, zodat het beleid waar Almere beter van wordt, doorgezet kan worden.

De Rekenkamer

U vindt de stukken in onze documentwijzer (of via de pagina van de rekenkamer).

https://documentwijzer.raadvanalmere.nl/app/search?q=rekenkamer&sort=date_desc


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

13 april 2023 - De rekenkamer helpt de raad van Almere door het doen van onderzoek naar complexe onderwerpen. Het laatste rapport van de rekenkamer heeft als titel ‘Samen voor de jeugd van Almere. Zorgen dat alle goede initiatieven optellen tot een betere jeugdhulp'.

Eerder is door de rekenkamer onderzoek gedaan naar alle initiatieven van de gemeente in het sociaal domein. Met dit recente onderzoek is gekeken wat met eerdere adviezen en aanbevelingen is gedaan: wat is er mee gedaan en waar staan we nu? De bespreking ging dus niet alleen over hoe organisaties in de jeugdhulp en de gemeente samenwerken, maar ook of partijen in staat zijn om van ervaringen te leren om het steeds beter te kunnen doen. De wethouder trof een kritische raad. Raadsleden vinden dat er nog wel heel veel te doen is en vragen zich af hoe de gemeente dat gaat doen en wanneer resultaat verwacht kan worden?

Het komt er nu op aan dat de gemeente het met de maatschappelijke partners beter gaat doen. Ongetwijfeld gaan raad en college hierover nog verder in gesprek op een later tijdstip. Maar voor nu is deze rapportage voldoende besproken.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Onderwijs, jeugd
Tags: rekenkamer
Raadsnummer : 23082