Agendawijzer

Verkokering organisatie

Raadsnummer: rg06/22

Geschreven op: 13-01-2022 | Laatst bewerkt op: 23-03-2022 | Status onderwerp:

Afbeelding:Ingang stadsbestuur en trouwzaal Stadhuis Almere

 

Een gemeentesecretaris is de secretaris van het college College = college van B&W van B en W én hij (of zij) is algemeen directeur. Hij leidt de gemeentelijke organisatie; de ambtenaren dus. Dat ambtenarenapparaat werd gereorganiseerd.

10 februari 2022 - Caroussel afgerond

De raad gaf aan blij te zijn om voor het vertrek van de gemeentesecretaris stil te staan bij waar de gemeentelijke organisatie nu staat. De gemeentesecretaris benoemde resultaten en veel was positief: minder overhead (kosten), een besparing van 10 miljoen op de bedrijfsvoering, er wordt scherper gestuurd op resultaten en er zijn goede uitkomsten bij medewerker tevredenheidsonderzoeken. Hij benoemde ook aandachtspunten: de ervaren werkdruk en herstelbehoefte van medewerkers. Portefeuillehouder zegde, op verzoek van indiener, toe om jaarlijks een gesprek over stand van zaken en ontwikkeling organisatie te agenderen.

Waar gaat het over?

Vanaf maart 2022 heeft de gemeentesecretaris een nieuwe baan en zal hij de gemeente verlaten. De gemeentesecretaris is verantwoordelijk voor een reorganisatie van de gemeentelijke organisatie. Deze ging in 2019 van start met als doelen de zogenaamde verkokering (het naast elkaar werken van de verschillende afdelingen) tegen te gaan en om daarmee geld te besparen. De reorganisatie zou een paar jaar duren. Een aantal raadsleden wil graag weten wat de stand van zaken ervan is.

Waarom praat de raad hierover?

Een van de partijen heeft het onderwerp op de agenda gezet. De partij heeft vragen voor de gemeentesecretaris en de concerncontroller. Het gaat over het veranderplan voor de reorganisatie. Het aanspreekpunt van de raadsleden is echter altijd het college. Daarom beantwoordt de portefeuillehouder de vragen. De gemeentesecretaris is van harte bij de vergadering uitgenodigd.

Waar vind ik de documenten?

Bij de agendering op 10 februari met in de gesprekswijzer handige historische links.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.

Artikel delen:
Portefeuille categorie: Politiek, bestuur, democratie en participatie
Tags: gemeente
Raadsnummer : rg06/22