Agendawijzer

WMO technische sessie

Raadsnummer:

Geschreven op: 09-12-2022 | Laatst bewerkt op: 16-12-2022 | Status onderwerp: afgerond

Afbeelding:Foto van raadsleden en ambtenaren tijdens een technische bespreking in Zaal Stad

De raad bestudeerde hoe het toezicht op de uitvoering van de WMO in Almere en Flevoland is opgezet.

Waar gaat het over?

Er was weer een technische sessie voor de raad. Die kwam er omdat raadsleden bij een bespreking op 27 oktober (over beschermd wonen) veel 'technische' vragen hadden. Dat zijn vragen die gaan over processen, cijfers, samenwerkingsafspraken en zo meer. Soms willen of moeten raadsleden die informatie ook doorgronden om hun éigenlijke werk te doen: de onderwerpen politiek bespreken. Technische sessie zijn juist helemaal niet politiek, maar strikt, ehh....nou ja, technisch dus. Daarom zijn ze ook niet openbaar, want het gaat niet om politieke standpunten of meningen. Het is meer een soort gezamenlijk huiswerk.

De raad wil het liefst zoveel mogelijk in het openbaar vergaderen, vooral als het over onderwerpen gaat die eerder in de carrousel besproken werden. Daarom zijn de technische sessies bij voorkeur voordat het onderwerp op de agenda komt. Dat lukt niet altijd.

Ditmaal verdiepten uw raadsleden zich heel specifiek in het toezicht op WMO uitvoering in Almere en de provincie. Samen met medewerkers van GGD Flevoland beantwoordden ambtenaren de vragen van de raadsleden.


Eerdere berichten

Hieronder vindt u berichten uit de historie van dit onderwerp.